31/ Information Silos, vagy miért nem taníthatsz új trükköket az öreg kutyának.

Azért, hogy megértsük a jelenlegi feszült helyzetet a világban, a veszélyes eseményeket a környezetünkben, hogy megértsük a manipulatív technikákat, és végül is, hogy helyesen döntsünk és időben használjuk az egészséges észünket, minél hamarabb meg kell értenünk a valóságunk működésének elvét - a fő elvet, amely meghatározza az egész 21. századot és az azt megelőző századokat.

 

VILÁG

 

A projektem azon dolgozom, hogy különböző szavakkal, mondatokkal, különböző témákra hivatkozva folyamatosan ugyanarról írjak: a valóságról, az alapokról, a fundametról, amelyen mindenki építhet, tehát fejlesztheti a világunkat körülöttünk. Nem próbálom mélyre ásni, mert az egyes információs témák mélysége elméletileg végtelen lehet, inkább arra törekszem, hogy megfogjam és felhívjam a figyelmet az elvre, azaz a koncepcióra, amely a mai világban láthatóan tükröződik, még a legmodernebb technológiáinkban is.

A világra két alapvetően összekapcsolt dimenzióból lehet tekinteni:
A / Energián (anyagon) keresztül
B / Információn (tudatosságon) keresztül

Világunk nyilvánvalóan energiainformációs, mert nyilvánvalóan a gondolat befolyásolja a fizikai valóságot (próbálj mozogni), és fordítva, a fizikai valóság befolyásolja a gondolatot (olvassa el a világhíreket, vagy új vizuális információk befolyásolják-e a viselkedését / gondolkodását környezetére). Bármilyen meghatározást adunk a világunkra, fontos felismernünk az összekapcsoltságát az energia- és információs szinten mindenki és mindenki között.

 

ÖNÁLLÓ ÉBER EGYSÉGEK - TUDATOSSÁG

 

A helyzet hasonló az általunk létrehozott mesterségesen összekapcsolt információs hálózatokhoz - az internethez, ahol az óriási adatbázis közvetlenül befolyásolja az összes hálózatra csatlakoztatott fizikai eszközt (számítógépek, mobilok...) A készülékek száma, amelyek információkat szereznek az közös adatbázishoz, hatalmas, mégis általánosságban csak egy hálózatról, az internetről beszélhetünk.

Gondoljunk most el egy világot egy nagy információs adatbázisként, amely több eszközhálózatból és több információ adatbázisból áll, amely az eszközökből származó információk / tapasztalatok alapján valós időben energiával változik.

Annak ellenére, hogy sokféle eszköz van különböző típusú, képességű és lehetőségű, minden eszköznek azonos az alapja - a szabad választás a döntéshozatalban (isteniség) és az összekapcsoltság. Másrészről az a legfontosabb különbség, ami mindannyiunkat megkülönböztet egymástól, a térbeli pozíciónk, a valóságunk nézőpontjának szöge - kivételességünk. Senki más nincs a megfigyelési pontunkban, csak "én". Mivel világunkban a térbeli fraktalitás észlelhető, végtelen sok személyiség létezik, nemcsak az emberi birodalomban.

 

EGO

 

Az egyediségünk és isteni természetünk kombinációja, de a kapcsolódásunk felismerésének hiánya tökéletes alapot teremt az ego "megjelenéséhez". Ha nem ismerjük fel a valóság alapvető elvét - a kapcsolódást -, akkor nagyon könnyen az életünk első tapasztalata alapján azt gondolhatjuk, hogy "az élet csak rólam szól / csak rajtam múlik", mert "én vagyok".

 

INFORMÁCIÓS ADATBÁZISOK

 

Azonban nem csak "én" vagyok, az autonóm tudatos egységek egyes hálózatokba kötött eszközei, amelyek alkotják a tudatunkat (az információs adatbázist), hihetetlen számúak, és folyamatosan termelődnek újabbak, ahogy az űrünket/univerzumunkat fokozatosan kiterjesztjük - mi vagyunk az űr. Nem csak egy adatbázis van az információkhoz, hanem több adatbázis van, amelyek együtt alkotják az egyetlen nagy adatbázist - a mi világunkat. Azt feltételezem, hogy az autonóm tudatos egységek különböző típusainak kompatibilitása alapján lesznek felosztva. Bár elméletileg képesek vagyunk bármely adatbázishoz csatlakozni, sokkal több koncentrációra és energiára lesz szükségünk, mint a természetes csatlakozáshoz azon adatbázishoz, amely a fajunkhoz leginkább illeszkedik, és amely a legjelentősebb hatással van ránk. Ezzel azt akarom mondani, hogy a fejünkben keringő gondolataink a közös emberi adatbázisból származnak, az adatbázisból, amely a leginkább kompatibilis velünk, és nem csak a személyes kreációink, hanem tevékenységünk - gondolkodásunk és tapasztalataink - közös eredménye.

 

INFORMÁCIÓS DOBOZOK

 

Az autonóm tudat egységek irányítása szempontjából fontos, hogy ellenőrzésünk alatt tartsuk az információk közös adatbázisát. Sőt, úgy tűnik számomra, hogy az információk és az emberi társadalom feletti ellenőrzés miatt létrejöttek mesterséges információs adatbázisok alcsopások, utalok az emberi beszédre (írás, nyelv). Néha abszurd különbségekre lehet figyelni a szomszédos nyelvek között, nem mindig lehet beszélni a nyelvjárások természetes fejlődéséről különböző helyeken és időben. Joggal gyanítom, hogy az egyetlen emberi információs adatbázis szétosztása több kisebb adatbázisba lehetővé teszi az emberek/népek könnyebb információkontrollját és manipulációját. Nagyon könnyen észrevehető, hogy különböző országok különböző történelmet tanítanak a lakosságuknak. Valaki például nagy Törökországról álmodik, valaki nagy Magyarországról, valaki nagy Lengyelországról, valaki Ukrajnáról mindent legyőzve, valaki Hitlerrel álmodik, valaki mindig királyokról és királynőkről álmodik, egyszóval annyi nemzet annyi történet, annyi történet, annyi büszkeség és annyi igazságtalanság van. Általában egy nemzet lakosai csak saját történetüket ismerik és nem ismerik más nemzetek történeteit. Ideológiai szinten így lehet minden nemzetet külön-külön uralni, és azt állítom, hogy mesterségesen.

 

MÉDIÁ

 

Engedjék meg, hogy megerősítsem a központosított média térünk létezését, ahol azok a médiumok, amelyeket egyetlen (a mi esetünkben) ideológiai központ irányít, befolyásolják, hogy milyen információk kerülnek az adott időben az adott nép figyelmébe. Vegyük például az elmúlt „koronavírus-krízist” vagy a konfliktust Ukrajnában, és vegyük figyelembe azonos / eltérő médiacentrumokat és befolyásokat is.

 

PROGRAMOZÁS

 

Az energia- és információsan összekapcsolt világunknak köszönhetően viszonylag nagy pontossággal képesek vagyunk irányítani a valóságunk tágabb területét, az emberi társadalom felett és nem csak felette.

Még azt is sikerült elérnünk, hogy idővel a farkasból csivavát neveljünk ki, azaz hosszú távú meggyőzéssel a farkas- vagy későbbi kutyacsoport tudatának (alacsonyabb információs adatbázisú alfaj) befolyásolásával sikerült programozni egy bizonyos állatfajcsoportnak a fő gondolatát, hogy a "táska" kényelmesebb, mint az erdőben való élet, és így új, nem önálló állatalakot teremteni (átvitt értelemben).

Az mások irányítása, programozása, az uralom vágya azonban mesterséges és természetellenes vágy, amely bizonyos előrehaladott ismereteken, de egyben tudatlanságunkon, egónkon, ostobaságunkon, képtelenségünkön alapul, hogy lássuk a kapcsolódási pontokat.

A világ decentralizáltan, automatikusan szerveződik, egyszerű módszerrel: kísérlet/hiba/interakció/tanulás. Bármilyen kísérlet mesterséges beavatkozás a természetes mechanizmusokba kontraproduktív eredményeket okozhat.

Míg az alacsonyabb információs adatbázisok esetén az eredmények hatékonyabbak lehetnek az átprogramozás/szaporítás során, az emberi társadalomnál az információs tér befolyásolásának nehézsége sokkal magasabb szintű. Részleges sikereket érhetünk el, de ha nem akadályozzuk meg az információs kontraszt kialakulását, a társadalom nagyon gyorsan visszatér a természetes állapotához, a természetes fejlődéshez. Ugyanakkor minél magasabb információs kontrasztot okoz az önálló működésével, annál gyorsabban eltűnnek az eredeti manipulációs sikerek a kísérlet/hiba/interakció/tanulás egyszerű természetes módszere miatt.

 

CENZÚRA - PROGRAMOZÁSI ESZKÖZ

 

Ha hosszú távon hatékonyan szeretnénk irányítani a társadalmat szubjektív érzéseink szerint (az általunk elképzelt módon), akkor képesnek kell lennünk az emberi információs tér összes részének ellenőrzésére, az összes adatbázisunkra. Ha nem tudjuk egyszerre befolyásolni az összes adatbázist, sosem fog sikerülni megakadályozni az információs kontraszt kialakulását, ami nagyon gyorsan automatikusan lerombolja az ambíciónkat, hogy uralkodjunk minden más felett.

Hipotetikusan, ha ma, a 21. században sikerülne ellenőrzésünk alatt tartanunk az összes információs teret, és a saját médiumainkkal lefednénk azt, akkor mindent megtehetnénk, ami eszünkbe jut, akár destruktív dolgokat is, például feltalálhatnánk 72 új nemet, különböző információs, abortuszügyi és egészségügyi ügyekkel csökkenthetnénk a lakosságot, perverz célra kereskedhetnénk gyerekekkel, és minden ember elfogadná ezt, mert az agyukat csak egyetlen propagandánkkal bombáznánk, amely azt állítja, hogy minden rendben van, és amelyet pontos technikai adagokban közvetítenek koordinált információs eszközeinken keresztül. Az információk bármilyen kontrasztja elfogadhatatlan az irányítás szempontjából, mert megsemmisíti a szubjektív irányítást, ezért ma is aktív erőfeszítéssel találkozhatunk az információk cenzúrázására a helyi/nemzeti információadatbázisunkban. A cenzúra eszköz a kontrasztos információk megakadályozására.

A VILÁG JELLEMZŐ HELYZETE

Ma már világosan láthatjuk egymással versengő irányító információs központok küzdelmét a világ kontrasztos információi által. Észrevehetjük, hogy míg az egyik a világrend egyetemességéről beszél, addig a másik a társadalom irányításának decentralizációjáról, a multipoláris világról és az együttműködésről beszél. Ma már nem csak nyersanyagokról van szó, hiszen minden energia, energiából pedig van bőven. Ma már főleg arról van szó, hogy az információs adatbázisunkat, az emberi adatbázisunkat ki szeretnének sajátítani. Ha a 21. században egy irányító központ válik dominánssá és a versenytársait nyíltan fizikailag likvidálja az információs adatbázisban, akkor diktatúra fog kialakulni, amilyen még soha nem volt és a jövőben sem lehet majd ebből kilépni. Az emberek rabszolgákká/önálló kis kutyusokká válnak egészen a bolygónk végéig, hiszen ezt maguk akarják majd. Nem lesznek más képzeletük a valóságról, csak azok, amelyeket naponta bekapnak egy irányító központ információs eszközeiből. Soha többé nem fognak tudni elképzelni más életformát. Bármilyen információs kontraszt eltűnik.

Azonban ha egy irányító központ ambiciózus törekvése meghiúsul, és nem sikerül hamarosan megszereznie az információs adatbázisunkat a média egységes hatása által a lakosságra, akkor minden viszonylag hamar visszatér a „normális” állapotba, vissza a társadalom decentralizált irányításához, vissza a multipolaritáshoz, minden egyes ember polaritásához és vissza a szabadsághoz. Automatikusan, hiszen minél több szubjektivitást adunk hozzá az irányításhoz, annál nagyobb információs kontraszt keletkezik és annál nagyobb nyomás nehezedik a lakosságra, az autonóm tudatos egységek uvedomására, az emberek uvedomására.

Az információs sokk előtt állunk, amely segíteni fog nekünk felnyitni a szemünket és az egészséges ész útjára lépni közös fejlődésünk során.

EGÉSZSÉGES ÉSZ

Vagy más néven "földműves ész", ez nem tudomány, hanem egy képesség, hogy természetesen csatlakozzunk a közös információs adatbázishoz koncentráció révén, anélkül, hogy befolyásolnánk a külső felületes információ dobozok mesterséges programozását.

Az a közös problémánk, hogy könnyen összezavarodunk a külső felületes érzések szándékos kiváltásával az általunk olyan mesterséges információs dobozokban, amelyekre azonnal reagálunk a hozzáállásunkkal - hagyjuk, hogy uraljanak minket.

Gondolkodjunk, koncentráljunk, minden információ elérhető számunkra anélkül, hogy valaki másnak naponta 100-szor meg kellene ismételnie őket a televízióban, anélkül, hogy megmagyarázná őket a "mert az igazságról nem vitatkozunk" jelszóval.

Legyen nyitott elménk minden információra, és különbséget tegyünk azok között, amelyek elválasztanak és kiemelik az individualizmust, és azok között, amelyek összekapcsolnak és kiemelik a kollektivizmust. Az igazság és a butaság között hatalmas különbség van, feltűnő kontraszt. Ha nyitott szemmel járunk, és az információs dobozokkal nem megkeményedett elmevel rendelkezünk, akkor nem vagyunk dogmatizáltak, akkor képesek vagyunk látni és megfigyelni az igazságot mindennapi életünkben. Hiszen még a legmodernebb technológiánk sem működik az individualizmus elvére építve, sem a világ, semmi sem körülöttünk - minden összekapcsolódik.

Régen egy bölcs ember arra buzdította az embereket, hogy "ne merevítsék meg a szívüket", szerintem igaza volt, mert ez az állítás nem más, mint a mai világban a "ne dobozoljuk magunkat" / "ne programozzuk magunkat" / "ne keményedjünk meg", legyen nyitott elménk a teljes információs adatbázisunkra.

Fejlődjünk természetesen, emberi módon, egészséges ésszel.

 

MIÉRT NEM TANÍTANÁL MEG EGY RÉGI KUTYÁT ÚJ TRÜKKÖKKEL?

 

Ezzel a régebbi idézetekkel elsősorban az idősebb generációhoz szólok. Saját tapasztalatból tudom (mint kocsmáros), hogy a személyiség dogmatizálásával leginkább az idősebb korosztály küzd. Ez végül is érthető, mivel felnőttek és az életük legaktívabb éveit azzal töltötték, hogy az emberiség technológiai szintje messze nem volt a mai szinten. Ma a kollektivizmus gondolatai sokkal könnyebben érthetőek és láthatóak példákon keresztül, mint korábbi időkben, amikor kizárólag a céltudatos propaganda és az információs dobozok irányították a fejlődést, és sok információt visszaéltek az útjukon a pokolba, amelynek szélén ma találjuk magunkat. Sok idősebb ember ma sem érti, hogy mennyire ragaszkodik az elmúlt idők információs dobozaihoz, amelyekre semmilyen körülmények között nem mond le. Ez paradoxon, az ember ugyan tapasztalt, de ha életében nem érti meg az információk / tapasztalatok kezelésének elvét, akkor nehéz megfelelő megoldásokat találni maguknak / környezetének a mai világban.

Néhány ember, akiknek egész életükben programozták őket, képtelenek kilépni a programjaikból és újító módon gondolkodni. Azonban vannak olyanok is, akik ezt képesek megtenni, és ezek az emberek válnak a jelen kor személyiségeivé, valódi tudományos stílusban gondolkodnak, kritikusan gondolkodnak minden időben és sok tapasztalattal rendelkeznek, amelyekkel befolyásolhatják a kiterjedt információs környezetet még a kiterjedt információcenzúra alatt is. Egyszóval, a sötétségben világít a fény.

A másik, fiatalabb oldalon az igazság az, hogy a mai fiatal generáció könnyen befolyásolható bármilyen butasággal, hiányoznak a tapasztalataik, de ami fontos, nem olyan merev az elképzeléseikben, és nagyon könnyen irányítható a megfelelő irányba, főként azért, mert az új generáció ügyesebb és információtechnikailag járatosabb. Egyszóval, egy új korban növekszünk fel - az információs korban. Optimista vagyok, a fiatalok végül megbirkóznak vele és szebb világot teremtenek, mint amit az idősebb generáció teremtett.

 

ZÁRÓ

(Újra nem tudom feltölteni az egész szöveget, itt találod a linket vagy itt.)

 

Juraj Tušš