29/ A szlovák nemzet potenciálja a 21. században.

A nemzeti gondolat kérdése már évszázadok óta napirenden van, de eddig nem minden hazafinak volt megértése a nemzeti gondolkodás valódi értelmének, céljának és fontosságának mélységéről.

A felszínes hazafiság megértése gyakran a külföldiek által történő destruktív vezetéssel való visszaéléshez vezet, amelynek céljai őrült (lásd Bandera, Hitler vagy hasonló "nemzeti hősök", akik által a lakosság az őrülethez manipulálódik).

Az külső manipuláció elkerülése érdekében meg kell értenünk a nemzeti problémák valódi lényegét.

 

NÉP DEFINÍCIÓJA

 

Minden nép a világon kizárólag a nyelvén keresztül határozza meg, más szóval a népet befolyásolja, szervezi, jelöli, alkotja, képessé teszi arra, hogy gyorsan, pontosan és megértéssel ossza meg az információkat/gondolatokat az emberek csoportjában.

A nyelv az "egyik" fő változó, amely meghatározza a nép viselkedését, kultúráját az időben. Az helyzet absztrakt módon hasonlítható össze a modern programozási nyelvekkel, amelyek eltérőek, és többé-kevésbé bonyolultak, amelyek lehetővé teszik nehezebb-e könnyebb programok létrehozását, vagyis mintha összetett gondolatokat alkotnának. A népek közötti különbség szó szerint meghatározza a helyi "programozói" nyelv érettségét, amelyet az emberek használnak a kommunikációhoz, információcseréhez, szerveződésükhöz.

A szlovák nyelv a világ egyik legkomplexebb nyelveként, együtt a cseh nyelvvel, számon tartják.

 

A SZLOVÁK NÉP POTENCIÁLJA

 

Nyelvünk összetettsége lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértjük a gondolatokat, jobban megértsük őket, jobban elmagyarázzuk őket különböző szemszögekből, röviden szólva, jobban leírjuk őket különböző szavakkal, ami lehetővé teszi számunkra, hogy könnyebben megértsük és így összetettebb gondolatokat hatékonyabban egyszerűsítsünk a szélesebb közönségünk számára.

Az alapvető valóság működési elveit képesek vagyunk összetettebben megérteni, és azokat hamarabb tisztázni a szélesebb közönségünknek, mint a világ más népei.

Bár népességünk számbeli kis létszámú, az egymás közötti kommunikáció az egyik legfejlettebb a világon, ami lehetőséget teremt arra, hogy az "első" szikrát képezzük a modern emberiség történelmében, amely új szintre emeli az emberek tudatosságát szélesebb körben. Miért gondolom ezt így?

 

AZ TECHNOLÓGIAI UGRÁS ELŐTT ÁLLUNK

 

Mert ma már mindannyian rendelkezünk azzal, ami szükséges ahhoz, hogy megértsük az egységes és összetett világunkat, és ugyanakkor egyszerűsítsük azokat az összetett gondolatokat, hogy a Föld lakosságának nagyobb része megértse őket.

Ma már képesek vagyunk az elmagyarázó erőfeszítéseinkkel megszakítani az emberi rivalizálást és végre a közös munkára és megértésre irányítani a figyelmünket.

Az alapvető működési elvek megértése az emberiség számára hatalmas technológiai ugrásra késztet minket. Elérünk majd a csillagokhoz, és nem csak oda...

Az individualista elméletek elutasítása, amelyek hosszú ideje akadályozzák a fejlődésünket, megváltoztatja a gondolkodásmódunkat és átrendezi a lakosságunkat.

 

A TöBBPÓLUSÚ VILÁG

 

Az emberek irányítása idővel jelentősen decentralizálódik. Az emberek már nem lesznek strukturálisan domináns központ által irányítva, ahogyan eddig voltak, hanem maguk fogják tudni irányítani, szervezni, köszönhetően a nyilvánosan hozzáférhető megosztott információknak, a működési elvek megértésének, röviden az ismereteknek, és maguk döntenek arról, mely projekteket, mely gondolatokkal fogják újraéleszteni, melyeket támogatni fognak. Ebben az időben az emberiség az egység elvére figyelemmel számos fejlesztési irányba indul el mindenféle korlátozás nélkül.

 

LENNI VAGY NEM LENNI

 

Azóta azonban még néhány nehéz év választ el minket ettől az állapottól. Attól függ, hogy mennyi ideig fog tartani a nehéz időszak, amely sajnos a mi eddigi értelmetlenségünknek köszönhetően meg kell érkeznie, csak tőlünk függ, a képességünktől, hogy felismerjük, megértsük és megértéssel reagáljunk.

Minél tovább félünk elhagyni a korábbi információs dobozainkat, amelyeket teljesen szándékosan nagyon gazdag individualisták és az ego alkottak, annál hosszabb ideig fogjuk éreznünk a szenvedést társadalmunkban.

Ha még a szenvedés ellenére sem leszünk képesek elhagyni a korábbi dogmáinkat, a korábbi "igazságainkat", az állati alapú elveket, akkor örökre elveszítjük helyünket az életünk szempontjából ezen a világon a jövőben.

 

SZLOVÁK INTELLIGENCE FELHÍVÁSA

 

Ezúton bátorkodnék felhívni mindenkit, aki képes felismerni nemzeti potenciálunkat, azaz a szlovák intelligenciát, hogy ebben az időszakban ne az strukturális irányítással foglalkozzon, amely visszafordíthatatlanul eltűnik, ne az újabb és újabb politikai pártok létrehozásával, és nem a közvetlen hatalom elérésének a törekvésével, hanem hogy elsősorban összpontosítsanak a magasabb hatalomra - közvetett (Koncepcionális és Ideológiai).

Csak az oktatással, vagyis a bonyolult gondolatok megértésével, azok leegyszerűsítésével és kiterjesztésével a társadalomra, együtt jelentősen csökkenthetjük az elkerülhetetlen időt, amely meg kell, hogy jöjjön, amely már itt van, és amely folyamatosan fokozódni fog, amíg az emberek többsége nem fogja megérteni.

Nincs okunk foglalkozni bulváros gondolatokkal, problémákkal, most az a helyes, hogy elkezdjük elmagyarázni a valóságunk működésének elveit a szélesebb nyilvánosságnak, tehát szó szerint figyelmet fordítunk a koncepcionális szintű információkra. Jelenlegi technológiai fejlődésünk jelentősen segít bennünket ebben, mert mindenki látja, és egyben tükrözi az emberi valóságról való megértés aktuális szintjét.

 

SZLOVÁK POLITIKA

 

Csak gondoljunk bele, miért kellene fáradoznunk annak érdekében, hogy azon a helyen legyünk, ahol azok az emberek állnak, akik jelenleg az erőt tartják a szlovák társadalom fölött, ha a szlovák társadalom még mindig nem elég tudatos? Mi értelme annak, hogy az ostobák csapatának vezetője legyünk, akik tudatlanságuk miatt gondolataikat repítik, mint a szélben levő levelek, és kaotikus döntéseikkel és álláspontjaikkal több kárt okoznak, mint hasznot?

Ezenkívül ez a nemzeti struktúra nagyon erősen alá van rendelve erősebb külföldi struktúráknak, amelyek befolyása alatt jelenleg állunk. Senki sem gyakorolhat szabadon szervezeti hatást a társadalmunkon belül. A szlovák szuverenitás nem valóságos. Kérdezzék meg Kadhafit, hogyan állt szervezetileg a sodrás ellen.

Csak közvetett hatalommal vagyunk képesek hatni a jövőnkre és az embereinkre. Jövőnk a decentralizált irányításban és az együttműködésben rejlik, és ez a cél, amelyet a társadalmunknak el kell érnie, mivel más jövőnk nem létezik. Az út a célhoz nem politikai, hanem elsősorban a helyzet fő megoldásán keresztül vezet.

 

POLITIKAI MEGOLDÁS

 

Tisztán politikai síkon ma egyetlen szlovákiai politikai vezető mögé kell állnunk, nem darabolódni, lenyelni és támogatni azt, aki ellen a külföldi struktúrák a legtöbbet károgtatnak - akit a legjobban félnek. Jobb beszélőt jelenleg Szlovákiában nincs. Ideje kifejezni a szlovák nemzet egységes álláspontját és egységesen támogatni a nemzeti személyiséget. Egyszerű.

 

FŐ MEGOLDÁS

 

Azonban jelenlegi kedvezőtlen helyzetünkben továbbra is a lakosság oktatása az egyetlen valós lehetőségünk a fordulatra - az egység megértése, az egység a lakosság körében. (Az egységről itt: https://www.projektz.sk/news/miesto-prepojenia/, vagy itt: https://www.projektz.sk/news/25-o-laske-trochu-inak/)

Minden egyes ember, aki tudatában van a helyzetnek, részt kell vegyen környezete oktatásában és magyarázatában, hogy minél előbb elterjedjen a közös gondolkodás az embereink körében. Sajnos az oktatásunk ebben nem segít nekünk, teljes mértékben ledegradálódott, ezért cikkeinkkel, beszédeinkkel, podcastjainkkal, videóinkkal, képeinkkel, gondolatainkkal manuálisan kell pótolnunk azt.

 

ZÁRÓ

 

Ismerjük fel igazi nemzeti potenciálunkat. A cseh testvérekkel együtt képesek vagyunk nyitni a világ szemét arra a mértékben, amelyben felismeri az egységét. Nyelveink lehetővé teszik a bonyolultság egyszerűsítését és alapvető megértését. Ezeket az elveket könnyen lefordíthatjuk egyszerűbb idegen nyelvekre (például angolra) és világszerte terjeszthetjük őket.

Csehszlovákia mindig az egyik legfejlettebb ipari országok közé tartozott a világon, mindig mindent képesek voltunk előállítani és valódi okosságunk igazi okai mindig a saját anyanyelvünkben rejlenek. Az információs előnyünk. Használjuk ki a tudásunkat, előnyünket a mai információs korszakban is. Változtassuk meg a világot.

Az 21. században azonban úgy vélem, hogy a nemzetek eltűnnek, nem fizikailag, csak az embereknek sikerül annyira egységessé válniuk. Segítségünkre lesz a legmodernebb technológia, amely lehetővé teszi az emberek számára a telepatikus képességek használatát. Beszéd, írás örökre elavult lesz. Az 21. század végén már nem lesz nemzeti probléma. Megszűnünk szlovákok, csehek, oroszok, angolok, franciák... emberekké válunk.

Gondolkodjunk az események horizontján túl és legyünk része az emberiség fejlődésének!

 

Juraj Tušš