28/ A VILÁG MAI HELYZETE - KIINDULÁS

A világméretű válság megértéséhez, amelyet főként az óriási gazdasági hanyatlás jellemzi, fontos felismernünk annak fő okát. Ha megértjük az alapvető problémát, nagyon könnyen láthatjuk a valós megoldást a jelenlegi problémáinkra.

 

FOKUSZBAN A FŐ OK

 

Tomáš Baťa már rájött, hogy bármilyen gazdasági válság, amely időről időre előfordul a világban, nem más, mint az emberek erkölcsi válsága. 1932-ben a problémáról így írt: "Az, amit gazdasági válságnak szoktunk nevezni, csak egy másik név a morális szegénység számára. A morális szegénység az ok, a gazdasági hanyatlás az eredmény. Hazánkban sok ember van, aki úgy véli, hogy a gazdasági hanyatlást pénzzel lehet megállítani. Attól tartok, ennek a tévedésnek súlyos következményei lesznek. Az állapotban, amelyben vagyunk, nem szükségünk semmiféle zseniális trükkre és kombinációra. Morális megközelítésekre van szükségünk az emberekhez, a munkához és a közvagyonhoz ..."

Hasonló gondolatok merültek fel a 2008-as válság idején is. Nem emlékszem pontosan, hogy ki mondta az egyik legpontosabb és leginkább egyszerűsített probléma-definíciót, de körülbelül így hangzott: "A gazdasági válság az emberek erkölcsi válságának krízise."

Ma is csak erkölcsi és morális hanyatlásról van szó a világban és annak vezetői között. Ez a fő ok, amelyet keresünk és amit annyira fontos tudatosítanunk. Hogy hogyan?

 

VALÓS ÁLLAPOT

 

Nyugaton nagyon könnyen beleestünk a fogyasztói életmódba, amelyben nem nézünk körül, hanem csak önmagunkra és a saját jólétünkre koncentrálunk. Környezettudatosság nélkül, másokra való tekintet nélkül száguldozunk források után. Az ingatlanhitelek lehetővé teszik számunkra, hogy a bolygó forrásait 30 évvel hamarabb feléljük, ami hatalmas nyomást jelent a források kitermelésére és a természetünk rombolására. Megtanultuk a tartozás alapú életet a gazdagság aranyozott hamis csillogása nélkül és megfelelő technológiai támogatás nélkül. Más szóval, megtanultuk, hogy meghaladólag éljünk.

Az egyensúlyhiányos életmódunk következményei, a technológiai fejlettség és az adósság terheivel az előtérbe került 2018-ban egy kislány nevével, Greta. Természetesen nem az ő kezdeményezése volt, hanem a háttérben álló befolyásos csoportoknak szükségük volt arra, hogy a világ figyelmét az extrém problémára irányítsák. A mi túlzott fogyasztásunk azért okozta a bolygó szemétjének eltömődését és a közös életkörnyezetünk romlását kritikus szintre. Rövid idő alatt a mi miattunk kihalt sok állatfaj a bolygónkon.

Az élet és a tudat a Földön elkezdett eltűnni.

A gazdasági hanyatlás, amit ma főként az USA-ban és Európában látunk, valójában a világ legigényesebb forrást használó lakosságának fogyasztásának biztonsági fékrendszere. Szegénység felé tartunk.

 

MORÁLIS SZEGÉNYSÉG

 

Ebbe a kellemetlen helyzetbe sosem kerültünk volna, ha vezető struktúráinkban nem lettek volna évtizedekig elkényeztetett idióták, akik hatékonyan betonozták be magukat vezető pozícióikba. Az emberi globalizáció a technológiai fejlődés következtében természetesen lehetővé tette számukra, hogy nagy részét a saját kezükbe centralizálják. Többnemzetiségű vállalatokat - korporációkat építettek, piramis pénzügyi rendszert építettek ki, amely olyan módon rombolja a bolygónkat, mint ahogy a rák pusztítja testünket.

Ezek az emberek jól tudják a mai életkörnyezetünk kritikus helyzetét, jól tudják, hogy nem lehet tovább élni úgy, mint korábban, a jobb időkben, amikor a "jólét" és a természet rablása hatalmat adott nekik mások felett. Ma ezért képesek megegyezni ellenfeleikkel abban, hogy a világ a válság után soha nem lesz olyan, mint volt korábban. Azonban a változás megértése közötti különbség elvileg lényeges.

Probléma az, hogy ezek az emberek az individualizmus fanatikus hódolói és nem képesek látni a valós kilábalást, nem látják a mai nap horizontján túl, csak egyetlen lehetőséget látva a katasztrofális helyzet megoldására, a források fogyasztásának csökkentését. Nem gondolkodnak előre, nem gondolkodnak progresszívan, annak ellenére, hogy szívesen dobálóznak a szavakkal, visszafelé gondolkodnak, elavultak. A hosszú távon felépített hatalmuk fenntartása érdekében képesek azonnal gondolkodni a bolygó forrásigényes lakosságának tömeges likvidálásáról. Nem látnak semmilyen hozzáadott értéket az emberek közötti együttműködésben, ezért inkább a korlátozásokat, szankciókat, versengést preferálják, ahol egyértelműen érvényesítik a harc régi taktikáit, legyen az ostrom és éheztetés (szankciók), vagy mészárlás. Elavult középkori harctaktikák. Ostobák.

 

Az AUTÓ TÖRTÉNETE

 

Ezek a rendkívül fantáziátlan emberek hasonlítanak a 17. századi londoni hisztérikus tudósokhoz és szakértőkhöz. Ők is pánikoltak és riadalmat keltettek hasonló módon, anélkül, hogy képesek lettek volna látni a korabeli horizonton túl. Egy adott évben, az 17-18. század fordulóján, fejüket törték a londoni közlekedés folyamatos romlásán. Pontosan kiszámolták, hogy ha a lovas közlekedés folytatódik a korábban jól látható és nyomon követhető tempóban, akkor öt év múlva a közlekedés összeomlik, és a londoni áruterítés logisztikája összeomlik, ami elképzelhetetlen nehézségeket okoz a helyi lakosság számára. Az utcákat akkoriban annyira ellepik a lótrágyák, hogy teljesen ellehetetlenül a közlekedés. Egy évvel később azonban az emberek feltalálták az első autót, amely azelőtt megoldhatatlannak tűnő problémát azonnal eltörölte az asztalról.

 

TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS ÉS MORALETI KAPCSOLAT

 

Ma már hasonló a helyzet, de összefügg a technológiai fejlődés a korábban említett fő okkal a mai helyzetnek - az alacsony erkölccsel?

Közvetlenül. Fontos felismernünk, hogy az emberiség ma nem áll az előtt a kihívás előtt, hogy feltaláljon egy égést biztosító, vagy gőzgépet. A 21. században olyan új típusú nukleáris reaktor használatára kell áttérnünk, amely képes az látszólag korlátlan mennyiségű energiát előállítani, és lehetővé teszi számunkra az új gyártási és újrafeldolgozási technológiák bevezetését, miközben megnyitja előttünk az ajtót az űrben található anyagforrások felhasználásához.

Feladatunk az alapvető működési elvek megértése és a gyakorlatban való alkalmazása. A feladat nem lehetetlen, merem azt állítani, hogy már megtaláltuk a fent említett elveket. Legalábbis néhányunk. Az én állításom közvetlen bizonyítéka az hiperszonikus fegyverek létezése. Gondoljunk csak arra, milyen erők mozgathatnak egy tárgyat a légkörünkben többszörös hangsebességgel (10x), anélkül, hogy az adott tárgy szétesne a repülés közben? Ezenkívül a tárgy képes manőverezni a repülés közben. Feltételezem, hogy az új generációs nukleáris motorról beszélünk, amely maga generálja az ún. antigravitációt. Ha igen, akkor azt jelentené, hogy felismertük és elsajátítottuk a csillagok működésének elveit.

A probléma az, hogy ez a fajta technológia nem kerülhet olyan emberek kezébe, akik állati lélekkel rendelkeznek és folyamatosan versenyeznek. Csak képzeljük el, hogy milyen lennének a bűnözők a jövő technológiájával a kezükben. Hasonló következményeket láthattunk Hiroshimában és Nagaszakiban, azonban ezúttal a pusztítás következményei sokkal végzetesebbek lennének. Az állatok kezébe a fejlett technológia egyszerűen nem tartozik, mert csak arra használnák, hogy megerősítsék hatalmukat, versenyezzenek és ellen emberi célokra használják.

 

AZ ERKÖLCS ÉS AZ ERKÖLCSISSÉG A SIKER KULCSA

 

Az emberiség történetében sosem volt probléma a technológia, mindig az emberi erkölcs és erkölcsiesség volt a probléma.

Az alapvető princíp, a szeretet megértésének hiánya és az ahhoz való nem értés, okozza a problémákat társadalmunkban az őskortól napjainkig. Az egymás közötti kapcsolódás egyszerű elvének megértése azonnal eltávolítja az asztalról a jelenlegi problémáinkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy a jövő "isteni" technológiáit használjuk.
További információk a szeretetről: https://www.projektz.sk/news/25-o-laske-trochu-inak/ .

El kell érnünk, és főként vezető személyiségeinknek kell elérniük, hogy a vérben álló szemekkel és az individualista természetükkel döbbenjenek rá erre. Nyugaton a legfőbb probléma az emberi energetikai technológiák fejlődésének stagnálása, ami a mai növekvő energiaigény nyomását okozza. Bár a jövő technológiáinak koncepciói már régóta léteznek, az emberi természetünk miatt jól lezárva vannak a "fiókokban", és ezért eddig csak a 50-es évek energiatermelésének kissé fejlettebb technológiáját használtuk. Az egymás közötti kapcsolódás és együttműködés fontosságának megértése azonnal kinyitja a "fiókokat" számunkra.

Egy évtized alatt képesek leszünk stabilizálni életterünket és elindítani az emberiség aranykorát.

Mennyi idő alatt jutunk erre az állapotra? Ki tudja? Azonnal? Mennyi időbe telik az egyszerű kapcsolódási elv megértése? Mennyi időbe telik, hogy megszabaduljunk az elavult ellenségeskedési dogmáktól a fejünkben?

Nyissuk ki a szemünket, figyeljük meg a világot körülöttünk, és észrevehetjük, hogy működési elveiben az individualizmust vagy a kapcsolódást látjuk-e.

 

A VILÁG JELLEMZŐ HELYZETE MA

 

Ma a világban két nézet között folyik az utolsó csata a lakosság irányításáért, amelynek eredménye eldönti, milyen úton indul az emberiség a jövőben. A leépülés és a fokozatos pusztulás útján, vagy az együttműködés és a technológiai fejlődés útján. A hülyék vagy az emberek győznek?

Bár sokan úgy vélik, hogy csak a Földön lévő irányító elit hatalmas színházának tanúi vagyunk, akik előadást tartanak, és maguk közt már megállapodtak az eredményen, a valóság teljesen más. Valóban csak két különböző szintű versengő emberi vezetői csoport létezik, amelyeket egy harmadik különleges vezetői csoport korrigál, akiknek a "fiókjainak" a kulcsa van.

Nem mesélek nektek semmilyen mesét, ez a csata valódi, történelmi, valóban ma itt van, és valóban az utolsó, ezért a versengő vezetői csoportok egyetértenek abban, hogy a világ soha nem lesz olyan, mint azelőtt volt a válság előtt.

Romboló és néptelen lesz, vagy technológiailag fejlett és jobb? Attól függ, hogy hogyan döntünk és kinek adunk támogatást. Az őrülteket vagy az embereket?

 

A FÖLD JÖVŐJÉNEK KILÁTÁSAI

 

Döntéseinknél hihetetlenül sürget az idő. A természetes éghajlatváltozás hamarosan tömeges változásokat okoz az egyes területek lakhatóságában a Földön. Becslések szerint néhány év múlva a változások két-három milliárd embert indíthatnak útnak a bolygón. Képzeljük el, hogy ez hogyan hatna ránk, ha ebben az időszakban még mindig a régi, egymással versengő szemmel nézünk a világra.

Csak az új energiatermelési forrásokkal vagyunk képesek biztosítani a környezet stabilizálását. Viszonylag gyorsan. A bolygó terraformálása rövidesen nagyobb jelentőségre tesz szert, de sosem sikerülhet a stabilizáció, ha elpusztító versenyzői és saját lakosságunk tömeges meggyilkolása mellett döntünk. A Föld változásai érkeznek, függetlenül attól, hogy hányan vagyunk.

A változásokat csak jövőbeli technológiánkkal lehet késleltetni / enyhíteni, amit CSAK a világszerte az emberek közötti együttműködés révén szerezzük meg, és csak azáltal, hogy megváltoztatjuk világnézetünket - erkölcsi és morális értékeink növelésével, az összefüggések megértésével.

 

DÖNTŐ PILLANAT

 

Ezt a téli időszakot már azzal fogjuk kezdeni, hogy meglátjuk, milyen irányba halad az emberiség. Bár számos elemző hosszú távú konfliktumként jósolja a jelenlegi konfliktust a vezető csoportok között, valójában tévednek, mert nem veszik figyelembe a kritikus helyzet mélységét, amelyben az emberiség jelenleg van. A konfliktusnak viszonylag gyorsnak kell lennie, és a legnagyobb méretűnek kell lennie az emberiség történelmében.

Ez a szükségesség teszi a konfliktust kritikussá, mert fennáll annak a veszélye, hogy az összes jelenleg rendelkezésre álló fegyver, beleértve a nukleáris fegyvereket is, felhasználásra kerül. A konfliktus sorsdöntő lehet.

Már az ősz folyamán Európának döntenie kell, hogy demokratikus alapon nekimegy-e oroszoknak, és teljes erejével támad-e rájuk, vagy éppen ellenkezőleg, megállapodik velük közös fellépésben, együttműködésben, és fokozatosan létrehozzák az Eurázsiai Uniót.

Nem lehetséges habozni és tovább késleltetni a konfliktust, illetve nagyon veszélyes, mert Európa iparának teljes likvidálása és az európai életmód radikális csökkenése fenyegetne, ami az irányítás összeomlását eredményezné Európában. A vállalatok veszítenének, de az emberek Európában is veszítenének. Európát felkavarná a lázadási hullám. Az általános károk hatalmasak lennének, és az emberiség elveszítené a technológiai fejlődéshez szükséges időt.

Az Európa és Oroszország agyainak jó állapotban kell egyesülniük az orosz alapanyagokkal, csak így tud az emberiség kellően gyorsan technológiai fejlődést elérni.

 

ZÁRÓ

 

A mai kritikus helyzet kiindulópontja CSAK az együttműködés. Gazdasági problémáink kiindulópontja CSAK az együttműködés. Az energia-technológiai lemaradásunk kiindulópontja CSAK az együttműködés. CSAK együtt képesek vagyunk tovább élni ezen a bolygón.

Ma el kell távolítanunk a nyugati társadalom irányító elitjét a kényelmi zónájukból. Az általuk irányított nyugati vállalatvezetésnek változnia kell, különben az őrületbe és a végzetes háborúba vezetnek minket.

Képesek vagyunk kézzel-lábbal eltávolítani a megszállott irányító elit hatását. Passzivitásunkkal, az őket nem támogató válaszunkkal és az ellenállásunkkal képesek vagyunk eltávolítani őket a hatalomból. Mindannyian már kristályosodtak ki, és nagyon jól látható, ki kit támogat. Mindenki fel van öltözve a mezébe. Nagyon egyszerű nem engedelmeskedni azoknak, akik háborúra vágynak, és támogatni azokat, akik az együttműködésre buzdítanak.

A hangos álláspontunkkal képesek vagyunk befolyásolni és felébreszteni a környezetünket is. Nem kell félnünk, hiszen "csak" mindenről van szó. Ma már könnyebb megosztani és terjeszteni az információkat az információs térben, mint holnap valóban harcolni az őrültekért a lövészárokban.

Ismerjük fel a mai helyzet kiindulópontját, nézzünk túl a jelen pillanatokon, készüljünk fel, merjünk szólni és határozottan passzív álláspontot elfoglalni a háborús békítőinkkel szemben, hiszen ez az ősz, ez a tél az emberiesség zárópróbája lesz.

Ha nem vagyunk képesek felismerni a mai őrületet és eltávolítani az őrülteket a társadalmunk hatásai alól az idei télen, akkor a következő év semmi jóval nem kecsegtet. Sok erőt és időt veszítünk. Az emberiség "játszik" a létezésével.

Mennyi időbe telik felébredni? Semennyi.

Köszönöm a segítséget.

 

Juraj Tušš