27/ A SZLOVÁK POLITIKAI HELYZET MAI ÁLLAPOTA – PASSZOLÁSOK JÁTÉKA

Nem szeretek hozzászólni a szlovák politikához, globális szinten nincs nagy jelentősége. Egy ötmillió lakosú ország szuverenitása szó szerint mítosz, és nemzeti politikánk érvényesítése mindig a nagyobb irányító testülettől függ, amelynek befolyása alatt jelenleg állunk.

Azonban ami ma érdekes megfigyelni a szlovák politikában, az a vezérlési manőver gyakori alkalmazása, amit "átadós játéknak" neveznek.

 

MIRŐL VAN SZÓ?

 

Az állami politikusoknak ma Szlovákiában egyáltalán nem könnyű dolguk van. Miért? Szlovákia ma a vállalatok befolyási körébe tartozik, amelyeknek világos, nagyon látható célkitűzései vannak - átformálni a nyersanyag-logisztikai folyamatokat (eltüntetni a középosztályt), megszabadulni a versenytől (az emberi elit), és hosszú távú fenntarthatóságot biztosítani a bolygón a saját világszemléletük alapján - az emberek, állatok ellen. Ez egy kis, elkényeztetett, bolond csoport elképzelése. A politikusainknak a bolondság megvalósításához minden elérhető manipulációs technikát használniuk kell saját lakosságukkal szemben, és éppen ezért ma érdekes a szlovák politika figyelése.

 

A PASSZJÁTÉK JÁTÉKA

 

A szlovák politikusok feladatukként kapták a szlovák ipar megsemmisítését, a lakosság saját pénzügyi tartalékainak felégetését, a hatalom centralizálását az összes rendelkezésre álló erőszakos eszköz használatával, és végül a lakosság "szent" harcra való ösztönzését a rossz oroszok ellen, akik nem tisztelik a világrendet (a korporációkét). Ezek nem könnyű feladatok, a saját népük elleni fellépés, az emberek kifosztása és egész idő alatt úgy viselkedni, mint a "megváltók", mint a "szentek". A mi "house negri"-ink, azaz az idegen hatalmaknak szolgáló szolgaságunk nagyon könnyen elveszítheti az irányítást a társadalmunk felett, az emberek nagyon könnyen elkezdhetik ignorálni őket (akár az állami szféra, akár az erőszakos szervezetek, vagy akár a városok és falvak esetében). Ezért kényszerülnek a passzjáték játékának alkalmazására, amelynek célja, hogy főzzön minket, mint a béka a vízben, a saját rombolásunk érdekében.

Saját kormánykoalíciójuk keretében látszólag ellenzéki táborokat hoztak létre. Az egyik olyan megoldást javasol, a másik ellentéteset, állandóan vitatkoznak (passzolják egymásnak), eltérítik a figyelmet, és ugyanakkor reményt adnak arra, hogy a kormányban még mindig van valami egészséges ész... De nincs, ez egy átverés, céljaikat külföldről szilárdan meghatározzák, és a ragasztóanyag, amely összetartja őket - amiben mindenki hisz - a pénz, mert az életünk csak a pénzen múlik, mindenért meg lehet venni, ha nincs pénzed, akkor senki sem vagy. Tipikus illúzió, amit a korporációk az idiótáknak teremtettek, és ezért van a kormányzatunk minősége, és nem csak a mi kormányzati politikusainké, lásd például: https://www.youtube.com/watch?v=sZxK84tSmgM .

Az utóbbi időben kormányzati politikusaink a gyermekek és családok támogatásának úgynevezett segélyezése során csak játszmáznak egymással. Az egyik játékos nagyszerű ötletet ad elő, amely egyébként egyáltalán nem nagyszerű, de a marketing csodákat tesz vele. A másik játékos a saját csapatából származó ellenfél, és nem akarja támogatni az ötletet. Ekkor az első játékos átpasszol egy másik játékosnak a kormányzó pártján kívülről, az ellenzéküknek, aki támogatja az ötletet, és győztesként mutatkozik be a szavazóinak, mert "kedvező" feltételeket "alkudott ki" a kormánypárttal a nép számára. Ekkor a negyedik játékos jön a színpadra, és megszakítja az egész játékot, és az Alkotmánybíróság megvizsgálására átadja. Az eredmény az, hogy senki nem segített senkinek, és hónapok óta csak a választókat foglalkoztatták, reménységgel, reménytelenséggel és érzelmekkel az elkészült játék miatt, amely mögött x további romboló hülyeség zajlott.

Ha az Alkotmánybíróság végül is megmentően jóváhagyja a játékot, akkor ez a segítség nem segítség, hanem terhelés, mert csak azoknak a lakossági csoportoknak "segít", akik jelentős terhet rónak az egész lakosságra.

Az előző segélyprogramok is hasonló elveken alapultak, amikor az embereknek ígértek, és az eredmény mindig az volt, hogy az emberek nem kapták meg a segítséget, és ha igen, akkor nem volt elégséges, nem olyan, amelyről lehetne beszélni segítségként. Ezek a klasszikus korrupciós sémák, amelyek céltudatosan vannak létrehozva, és csak a kiválasztott külföldi vállalatoknak vagy az aláásó elemeknek segítenek.

Nagyon könnyen érthető..., azonban nekik nem szabad tömeges segítséget osztogatni a lakosságuknak, a szláv lakosságnak, azoknak, akik a vállalatok fő ellenségei. Az újabb napok gazdasági terhe azonban az elsők között a szlávok hátára helyeződik. Az általuk elképzelt fontossági piramis szerint a vállalatok szempontjából a legalacsonyabb szinten állunk.

 

AZ EREDMÉNYEK MINDIG FONTOSAK

 

Ezzel a cikkel csak annyit akarok írni, hogy nem a játék fontos, hanem mindig az adott játék eredménye. Az eredmények viszonylag könnyen megjósolhatók a domináns irányító központ alapján. A mai vállalati politika nyilvánvaló és közvetlenül átültetődik az általuk befolyásolt országokra. Az ideológiájukat saját médiumaikon keresztül propagálják, és pénzügyi hatalmukat erős ragasztóval - a pénzzel - tartják össze. Itt van a válasz arra, hogy miért van az ellenfél mindig olyan jól szervezett és egységes... mert egy irányító központ irányítja őket és erős ragasztó - az amerikai álom - tartja össze őket. A centralizált irányítás hatékony ugyan, de mindig nagyon hajlamos a kudarcra. Csak annyi kell, hogy feloldják a ragasztót, feloldják az illúziót, amely az embereket az őrületbe vezeti, vagy "levágják a kígyó fejét". Már elkezdődött.

 

ZÁRÓ

 

Ebben a turbulens időszakban nem kell véres szemmel járni, de nyitott szemmel kell figyelni minden manipulációs technikát, amelyet a vállalatok és az ő kiskirályai kipróbálnak rajtunk. Az ő számukra minden számít, az idő szűkül, ezért ebben az időben minden kártyát kihasználnak, amit még tartalékban tartanak. Nekünk csak figyelnünk kell őket és ignorálnunk, azaz megszabadulnunk az irányításuktól és befolyásuktól.

Ne hagyjuk magunkat elkészíteni, mint egy naiv béka a meleg vízben.

 

Juraj Tušš